MAKARON Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM W SOSIE ŚMIETANOWYM

makaron z łososiem wędzonym w sosie śmietanowym 

Bardzo smaczne i wykwintne danie a zarazem bardzo szybkie w wykonaniu.

Składniki:
  • 100-200 gr łososia wędzonego (Jeżeli lubimy bardziej nasycony smak dodajemy więcej ryby jeżeli lubimy ten smak łagodniejszy dajemy tej ryby mniej) 
  • 1 cebula
  • 3-4 łyżki gęstej śmietany
  • masło do podsmażenia
  • natka pietruszki
  • sol
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Cebule kroimy w drobna kostkę
2. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy do niego pokrojona cebule
3. Gdy widzimy ze nasza cebulka jest już prawie dobra dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki wędzonego łososia.
 
4. Wszystko razem mieszamy i podsmażamy. Gdy widzimy ze nasza rybka zmieniła kolor i wszystkie składniki są już gotowe dodajemy śmietanę
5. Doprawiamy do smaku pieprzem
6. Na koniec do naszego sosu wsypujemy umyta i pokrojona wcześniej natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy.
 
 7. Podajemy np z ugotowanym wcześniej makaronem.

SMACZNEGO!!!
   

Komentarze

  1. Bardzo smaczne danie, aczkolwiek zdecydowanie wymieniłabym pietruszkę na koperek, który z łososiem stanowi klasyczne, harmonijne połączenie. Ewentualnie szczypta tymianku. Pietruszka się tu smakowo gryzie... Ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje ;-)
    Pozdrawiam, Anka

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)
Osoby pozostawiające komentarze anonimowo, bardzo proszę, o podpisywanie się np. imieniem - ułatwi to nam dyskusję.

Serdecznie pozdrawiam
Polka na Kresach