jajka gotowane na twardo |
Kto z nas nie lubi jajek?
Składniki:
- jajka
Przygotowanie:
Jajka myjemy i wkładamy do garnka, z zimną wodą. Stawiamy garnek na średnim ogniu. Gdy zobaczymy, że woda zaczęła się gotować, gotujemy jajka 5-6 minut, w zależności od ich wielkości. Po tym czasie wyjmujemy i od razu wkładamy je do zimnej wody. Podajemy z solą, majonezem, szczypiorkiem lub np. z sosami (np. chrzanowym).
Tak ugotowane jajka są bardzo dobre same w sobie, jak i stanowią wspaniały dodatek do różnych sałatek.
Komentarze
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)
Osoby pozostawiające komentarze anonimowo, bardzo proszę, o podpisywanie się np. imieniem - ułatwi to nam dyskusję.
Serdecznie pozdrawiam
Polka na Kresach