wtorek, 12 stycznia 2016

KARKÓWKA PIECZONA

KARKÓWKA PIECZONA
Bardzo smaczna, soczysta karkówka idealna do obiadu jaki na kanapki.

Składniki:
  • karkówka
  • czosnek
  • papryka
  • sol
  • pieprz 
  • majeranek
  • słodka papryka czerwona w proszku
Sposób przygotowania:

1. Mięso myjemy nacieramy sola 
2. Czosnek obieramy z łupiny i przeciskamy przez wyciskarkę do czosnku , dodajemy do niego szczyptę soli i ucieramy na papkę.
3. Nacieramy przetartym czosnkiem mięso
 4. Posypujemy papryka lekko ja wklepując
5. Nacieramy majerankiem 
 6. Posypujemy pieprzem
7. Umieszczamy mięso w rękawie do pieczenia
8. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w temp 200-210C, po czym obniżamy temperaturę pieczenia do 180C. Pieczemy ok 1 godz. Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by mięso nam się troszkę zarumieniło.
9 Cieple, pokrojone w grube plastry możemy jeść do obiadu, a jak wystygnie to jest idealne na kanapki. 

SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)
Osoby pozostawiające komentarze anonimowo, bardzo proszę, o podpisywanie się np. imieniem - ułatwi to nam dyskusję.

Serdecznie pozdrawiam
Polka na Kresach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...