KARKÓWKA PIECZONA |
Bardzo smaczna, soczysta karkówka idealna do obiadu jaki na kanapki.
Składniki:
- karkówka
- czosnek
- papryka
- sol
- pieprz
- majeranek
- słodka papryka czerwona w proszku
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy nacieramy sola
2. Czosnek obieramy z łupiny i przeciskamy przez wyciskarkę do czosnku , dodajemy do niego szczyptę soli i ucieramy na papkę.
3. Nacieramy przetartym czosnkiem mięso
4. Posypujemy papryka lekko ja wklepując
5. Nacieramy majerankiem
6. Posypujemy pieprzem
7. Umieszczamy mięso w rękawie do pieczenia
8. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w temp 200-210C, po czym obniżamy temperaturę pieczenia do 180C. Pieczemy ok 1 godz. Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by mięso nam się troszkę zarumieniło.
9 Cieple, pokrojone w grube plastry możemy jeść do obiadu, a jak wystygnie to jest idealne na kanapki.
Komentarze
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)
Osoby pozostawiające komentarze anonimowo, bardzo proszę, o podpisywanie się np. imieniem - ułatwi to nam dyskusję.
Serdecznie pozdrawiam
Polka na Kresach