ŚLEDŹ W ŚMIETANIE

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE

Pyszny śledź idealny z ziemniaczkami ugotowanymi w mundurkach

Składniki:
  • 3 płaty śledziowe
  • 1 mała cebulka lub 1/2 dużej
  • 1 male jabłko
  • 3-4 łyżki śmietany
  • pieprz
  • ocet
Przygotowanie:
1. Platy śledziowe obmywamy z oleju, suszymy ręcznikiem i kroimy w kostkę.
2. Cebulkę obieramy z łupiny, kroimy w kostkę i dodajemy do śledzi.
3. Jabłko obieramy ze skorki, ścieramy na tarce, dodajemy do naszej miseczki ze śledziem.
4. Dodajemy śmietanę.
5. wszystko razem mieszamy, przyprawiamy do smaku pieprzem
6. Jeżeli lubimy możemy dodać do smaku kilka kropli octu lub soku z cytryny, 
7. Najlepiej taki śledź smakuje z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.


SMACZNEGO !!!




Komentarze