JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Zapraszam do zrobienia przepysznych jajek, faszerowanych pieczarkami. Takie jajka bedą idealnie pasowały na Wielkanocny stół, jak i na inne okazje. Ze stołu znikną jako pierwsze :)
Składniki:
  • jajka ugotowane na twardo
  • pieczarki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtko tak by nie poszkodzic białka. Tak, zgadza się-mi w ferworze wielkanocnych przygotowań, jajka się troszkę przegotowały. W tym daniu jednak to nie będzie nam przeszkadzało.
 2. Żółtka rozdrabniamy widelcem
3. Pieczarki ścieramy na tarce lub rozdrabniamy w malakserze.
4. Rozdrobnione pieczarki podsmażamy na patelni z odrobiną oleju.
5. Dodajemy podsmażone pieczarki do jajek.
6. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy.
7. Łączymy z żółtkami i pieczarkami. Mieszamy wszystkie składniki.
8. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
9. Łyżeczką nakładamy na wydrążone wcześniej połówki jajka.
10. Przed podaniem dekorujemy majonezem.


SMACZNEGO!

Komentarze