sobota, 4 kwietnia 2015

JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Składniki:
  • jajka ugotowane na twardo
  • pieczarki
  • szczypiorek
  • sol
  • pieprz

Przygotowanie:
1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtko tak by nie poszkodzic białka.  Tak, zgadza się-mi w ferworze wielkanocnych przygotowań, jajka się troszkę przegotowały. W tym daniu jednak to nie będzie nam przeszkadzało.
 2. Żółtka rozdrabniamy widelcem
3. Pieczarki ścieramy na tarce lub rozdrabniamy w malakserze.
4. Rozdrobnione pieczarki podsmażamy na patelni z odrobina oleju.
5. Dodajemy podsmażone pieczarki do jajek.
6. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy.
7. Łączymy z żółtkami i pieczarkami. Mieszamy wszystkie składniki.
8. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
9. Łyżeczką nakładamy na wydrążone wcześniej połówki jajka.
10. Przed podaniem dekorujemy majonezem.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)
Osoby pozostawiające komentarze anonimowo, bardzo proszę, o podpisywanie się np. imieniem - ułatwi to nam dyskusję.

Serdecznie pozdrawiam
Polka na Kresach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...