JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI |
Zapraszam do zrobienia przepysznych jajek, faszerowanych pieczarkami. Takie jajka bedą idealnie pasowały na Wielkanocny stół, jak i na inne okazje. Ze stołu znikną jako pierwsze :)
Składniki:
- jajka ugotowane na twardo
- pieczarki
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtko tak by nie poszkodzic białka. Tak, zgadza się-mi w ferworze wielkanocnych przygotowań, jajka się troszkę przegotowały. W tym daniu jednak to nie będzie nam przeszkadzało.
2. Żółtka rozdrabniamy widelcem
3. Pieczarki ścieramy na tarce lub rozdrabniamy w malakserze.
4. Rozdrobnione pieczarki podsmażamy na patelni z odrobiną oleju.5. Dodajemy podsmażone pieczarki do jajek.
6. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy.
7. Łączymy z żółtkami i pieczarkami. Mieszamy wszystkie składniki.
8. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
9. Łyżeczką nakładamy na wydrążone wcześniej połówki jajka.
10. Przed podaniem dekorujemy majonezem.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)
Osoby pozostawiające komentarze anonimowo, bardzo proszę, o podpisywanie się np. imieniem - ułatwi to nam dyskusję.
Serdecznie pozdrawiam
Polka na Kresach