niedziela, 17 stycznia 2016

PASTA SEROWO-JAJECZNA

PASTA SEROWO-JAJECZNA

Bardzo prosta, a zarazem bardzo smaczna pasta. Szybko się ja robi i może być pomysłem na przekąskę, gdy niespodziewanie odwiedza nas goście.
 Składniki:

  • 100 g sera żółtego 
  • 2 jajka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:

1. Jajka gotujemy na twardo PATRZ TUTAJ>>> JAJKA GOTOWANE NA TWARDO
Studzimy i ścieramy na tarce.
2. Ser żółty ścieramy na tarce.
3. Czosnek obieramy z łupiny, przeciskamy przez wyciskarkę do czosnku i rozcieramy nożem na papkę.
4. Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
 

5. Nasza pasta jest gotowa . Możemy ja podawać na chlebie bub w wersji przekąskowej - na krakersach.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)
Osoby pozostawiające komentarze anonimowo, bardzo proszę, o podpisywanie się np. imieniem - ułatwi to nam dyskusję.

Serdecznie pozdrawiam
Polka na Kresach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...