SALATKA WIOSENNA Z RZODKIEWKĄ |
W dzisiejszym poście bardzo szybka, ekspresowa, najprostsza z możliwych, sałatka wiosenna z minimalną ilością składników. Mi i mojej rodzinie najbardziej smakuje ona na wiosnę.
Składniki :
- pęczek rzodkiewki
- 2-3 jajka
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego, albo połączenie 50/50 śmietany i majonezu
- sól, pieprz
- ser biały, ogórek*
* sałatka może być wzbogacona o ser biały i ogórek
Przygotowanie:
1. Rzodkiewkę dokładnie myjemy, odcinamy ogonki i kroimy w półtalarki
2. Jajka gotujemy na twardo PATRZ TUTAJ>>> JAJKA GOTOWANE NA TWARDO
Studzimy i kroimy w kostkę
3. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy.
4. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski, solimy i pieprzymy do smaku.
4. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski, solimy i pieprzymy do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)
Osoby pozostawiające komentarze anonimowo, bardzo proszę, o podpisywanie się np. imieniem - ułatwi to nam dyskusję.
Serdecznie pozdrawiam
Polka na Kresach