SAŁATKA WIOSENNA Z RZODKIEWKĄ


SALATKA WIOSENNA Z RZODKIEWKĄ

W dzisiejszym poście bardzo szybka, ekspresowa, najprostsza z możliwych, sałatka wiosenna z minimalną ilością składników. Mi i mojej rodzinie najbardziej smakuje ona na wiosnę.

Składniki :
  • pęczek rzodkiewki
  • 2-3 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego, albo połączenie 50/50 śmietany i majonezu
  • sól, pieprz
  • ser biały, ogórek*
* sałatka może być wzbogacona o ser biały i ogórek

Przygotowanie:
1.  Rzodkiewkę dokładnie myjemy, odcinamy ogonki i kroimy w półtalarki
2. Jajka gotujemy na twardo PATRZ TUTAJ>>> JAJKA GOTOWANE NA TWARDO
Studzimy i kroimy w kostkę
3. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy.
4. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski, solimy i pieprzymy do smaku.
5. Dodajemy śmietanę lub jogurt naturalny albo śmietanę pół na pół połączona z majonezem.
 
6. Dokładnie mieszamy i nasza ekspresowa sałatka jest gotowa.
7 Możemy ją jeść samą lub z kanapką z wędliną.


SMACZNEGO!

 

Komentarze