FASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ |
Żółta czy zielona fasolka szparagowa to bardzo smaczny dodatek do obiadu lub może stanowić samodzielne danie. Tą fasolkę w mojej rodzinie zawsze robiło się z podsmażoną na maśle bułką tartą jako osobne danie.
Składniki:
- 1 kg fasolki szparagowej
- 100g masła
- 4-5 łyżek bułki tartej
- sól
Sposób przygotowania:
1. Fasolkę dokładnie myjemy i odkrawamy końcówki.
2. Wlewamy do garnka wodę, solimy.
3. Wrzucamy do wody fasolkę
4. Doprowadzamy wodę do wrzenia i gotujemy pod przykryciem ok 15-20 minut. (Młoda fasolka szybciej się gotuje, starsza dłużej)
5. Ugotowaną fasolkę odcedzamy z wody i wykładamy na talerz.
6. W międzyczasie, gdy gotujemy fasolkę, na patelni lub w małym garnuszku rozpuszczamy masło.
Jeju od dłuższego czasu mam ochotę na fasolkę... A teraz ten post. XD
OdpowiedzUsuńPozdrawiam~!
Proponuje wiec juz nie czekac tylko zrobic :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam!
Po zobaczeniu przepisu muszę teraz zrobić fasolkę :D
OdpowiedzUsuńciesze sie ze zachecilam do zrobienia :)
Usuńserdecznie pozdrawiam