PIECZARKI W CHRUPIACEJ SEROWEJ PANIERCE


PIECZARKI W CHRUPIĄCEJ SEROWEJ PANIERCE

Kto lubi pieczarki, proponuję spróbować prosty przepis na smaczną przystawką.
Składniki:
- 400 g pieczarek
- 50g sera żółtego 
- 3 jajka
- 2 płaskie łyżki mąki 
- 1/2 łyżeczki oregano
- sól, pieprz
- bułka tartą
- olej do smażenia 

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki oczyszczamy i pozbywamy się ich nóżek(możemy je wykorzystac np do przygotowania szybkiego sosu pieczarkowego)
2. Do miseczki lub głębokiego talerza wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem.
3. Dodajemy mąkę 
4. Przyprawy: sól, pieprz i oregano - dokładnie mieszamy.
5. Na koniec dodajemy natarty, na drobnej jarzynowej tarce, żółty ser - mieszamy. 
6. Do osobnego talerza wsypujemy bułkę tartą 
7. Pieczarki maczamy dokładnie w masie serowo jajecznej, a potem obtaczamy w bułce tartej 
  8. Smażymy na nagrzanym, średnim ogniu, z obu stron.
8. Usmażone wykładamy na papierowy ręcznik. Możemy podawać na ciepło jak i na zimno.

SMACZNEGO!

Komentarze

  1. Bardzo smakowite, wiem bo sama takie robię :-) Pozdrawiam! Krystyna

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)
Osoby pozostawiające komentarze anonimowo, bardzo proszę, o podpisywanie się np. imieniem - ułatwi to nam dyskusję.

Serdecznie pozdrawiam
Polka na Kresach